Voihan v….


Tein tässä pienen kotimaan reissun. Paluumatkalla kuulin n. 200km:n ajoaikana enemmän vuota v:llä alkavaa sanaa kuin tähän mennessä koko vuonna  . Nuori neito istui edessäni ja puhui kaverinsa kanssa puhelimessa. Joka lauseeseen (puhui kovalla äänellä, joten kaikki kuulivat) mahtui ainakin kerran se v. Neito kertoi hakeneensa töitä eräästä järjestöstä (mainitsi nimenkin), mutta ”se v:n nainen ilmotti, etten tullut valituksi”…  Nyt tulee kuulemma ”v:n kesä, kun joutuu illallakin tekemään töitä. Tai voisi sitten tehdä jonkun v:n opintoviikon, että sais sitä v:n opintotukea”… Edelleen hän kertoi kuuluvasti: ”Oon niin v:n masentunu, etten viittiny mennä v:n kouluunkaa”…
Näytti muutama muukin jo vähän ärtyneeltä tuosta v:n hokemisesta. Ei kukaan kuitenkaan sanonut asiasta, koska tuntui, että sieltä tulee varsinainen v-ryöppy vastaukseksi.

 Tuli bussinvaihdon aika. Toisessa bussissa sitten nuori kaveri purki puhelimessa kovaan ääneen eroaan ilmeiselle jättäjälleen. Tuli käytyä suhteen koko kaari  . Yritin pelata tabletilla ym. mutta läpi kaikuivat nuo tilitykset.

Onkohan se niin, ettei moni edes tajua, miten hyvin kaikki puhe kuuluu bussissa? En oikein usko, että nuo kaksi kumpikaan tarkoittivat asioitaan kaikille muille matkaajille.

 Kolmannessa bussissa oli reilusti väkeä, joista varmaan kaikki olivat maksaneet kaksi paikkaa. Ainakin jokaisessa penkkirivissä oli matkustajan vieressä laukku. Vasta kun reippaasti kysyin, jotta onko täällä joku, joka on maksanut vain yhden paikan, eräs nainen ärtynyt ilme kasvoillaan siirsi laukkunsa syliinsä.

 Kiitokset ansaitsevat bussien kuskit, jotka olivat erittäin ystävällisiä  

Jotta tällaisia matkakokemuksia yhden n. 500km:n matkan ajalta yhtenä päivänä…

Julkaistu kohteessa 1. PÖYDISSÄ PUHUTAAN
3 comments on “Voihan v….
 1. ki sanoo:

  Jo oli kokemus. Minua ainakin ärsyttää kun puhutaan puhelimeen asiat, omat ja vieraat niin että kaikkien on kuunneltava.

  • kuppilanmuori sanoo:

   Moni puhuja ei taida muistaa, että kaikki kuulevat kaiken. Ei ole kivaa, kun välillä muita haukutaan rankasti ihan nimellä. Ne hyvät tavat on tarpeen kännykkäääkin käytettäessä.

 2. Ilmari sanoo:

  Puupäitä riittää. Itsekkyys on huipussaan, kun julkisella paikalla väännetään puhelimeen henkilökohtaisia asioita. Kun on olemassa viestimahdollisuus, käyttäkööt sitä. Vai pelätäänkö tekstin jäämistä nähtäväksi myöhemmin?
  Mielestäni netti on usein hyvä, mutta netinkäyttötavat ovat monella alkeelliset. Puhelimen käytössä sama tilanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*